AKTUELNO

Gradski menadžer je prelistao današnju štampu i prokomentarisao najaktuelnije naslove.

Gradski menadžer Goran Vesić komentarsao je naslove današnjih štampanih medija i pre svega se osvrnuo na list "Kurir" koji već 40 dana vodi nezapamćenu kampanju protiv predsednika Srbije, kako bi izbegao da plati porez koji duguje, kako je rekao Vesić, srpskoj deci.

- Ne bi li mu se progledalo kroz prste služi se reketiranjem. Ali nećemo da dozvolimo urušavanje Srbije. Sve što se dešava u "Kuriru" ne dokazuje da u medijima ne postoji sloboda, već da postoji anarhija, jer svaki medij očigledno piše šta hoće - rekao je Vesić za Televiziju Pink.

On je pokazao izveštaj zaštitnika građana Saše Jankovića iz 2009. godine u kojem piše da su te godine mediji u Republici Srbiji radili slobodno, a zatim je Vesić podsetio gledaoce da je baš te 2009. godine policija upala u redakciju lista "Borba" zbog pojedinih natpisa u tom mediju. Janković je u tom izveštaju dodao da su posledice izmene zakona o informisanju pozitivne.

Foto: TV Pink

- Sada kada se postavlja pitanje da li će jedan medij da plati porez kao svaki drugi, priča se o nepostojanju slobode medija - rekao je Vesić.

On je ovaj slučaj nazvao hajkom koja se sprovodi jer u državi postoji red i obaveza plaćanja poreza.

Pročitajte još: PRLJAVA POSLA RODIĆA I NJEGOVOG MEDIJSKOG FRANKENŠTAJNA KURIRA: Cilj je izazvati bezakonje i nestabilnost u državi, služeći se fašističkim napadima i nezapamćenim lažima!

Prisećanje na srpske velikane

Na fasadi Starog dvora 14, 15. i 16. juča od 21 čas biće prikazan multimedijalni spektakl "Nemanjići". Vesić je istakao da je jako bitno da se "isprave nepravde", te da se Srbija i grad Beograd sve više vrate prošlosti i slave velike ličnosti.

- Postoje brojne istorijske ličnosti koje zaslužuju da imaju svoju ulicu, svoj spomenik u Beogradu i to ćemo da ispravimo i potrudimo se da svakome ko zaslužuje damo mesto u glavnom gradu - rekao je Vesić.

U kulturi se priprema rekonstrukcija teatra "Bojan Stupica", a za lepši izgled glavnog grada odrađeno je 120 fasada od 180 planiranih.

- Bitno je da osim što razvijamo grad i da ga uređujemo - zaključio je gradski menadžer.

Srbija sve uglednija i cenjenija u svetu

Komentarišući poseti Vučića Turskoj i prijem kod Erdogana, on je istakao da je to dokaz da Srbija ima odličnu međunarodnu poziciju.

- Pogledajte koliko puta se sastao sa Merkelovom, Putinom, Erdoganom. Srbija je zauzela jaku međunarodnu poziciju i dobila jak ugled, što je garancija da će naša država nastaviti da se razvija - istakao je Vesić.

Foto: TV Pink

Smrt Amerikanca na Zakintosu

Kada je reč o smrti mladog Amerikanca na Zakintosu, za čije ubistvo su optuženi Srbi, Vesić je rekao da je ambasada preuzela sve da zaštiti svoje građane i da će država obezbediti pravnu zaštitu, te da će istraga utvrditi da li su svi i u kojoj meri učestvovali u ubistvu.

Pročitajte još: LEKARI UPOZORAVAJU: Paklene temperature su POGUBNE, evo ko je NAJUGROŽENIJI

- Država će učiniti sve da zaštiti svoje građane, daćemo im odgovarajuću pravnu pomoć i zastupnika, a istraga će pokazati šta se zapravo dogodilo – rekao je Vesić za TV Pink.

Beograd i na vrućini funkciniše perfektno

Kada je reč o suzbijanju komaraca u Beogradu, postoje legal koje treba uništiti, a najviše ih je na kanalizacionim izlivima.

- Rešavamo ovaj problem i u narednih pet godina uradićemo pet fabrika za preradu voda, pa će i ovih problema biti manje. Komarce potpuno nije moguće suzbiti, ali je problem manji nego prethodnih godina. Iako su vrućine, komaraca je manje, a treba pohvaliti i Beogradski vodovod i kanalizaciju koji funkcioniše perfektno bez obzira što su temperature i do 40 stepeni. Imali smo problema prethodnih godina sa podavalskim naseljima, ali je Vodovod i taj problem rešio - rekao je gradski menadžer.

#Aleksandar Rodić

#Goran Vesić

#Kurir

'